HÍreink
  • Főoldal
04
03
2016

Ezért járj kerékpárral munkába!

Egyszerű, kényelmes, alaposan átmozgat, pénzt spórol, és még a reggeli csúcsforgalmat is kikerülheted: ez csak néhány érv amellett, miért érdemes biciklivel munkába járnod.

 

A kerékpáros munkába járás javítja az erőnlétedet, keringési rendszeredet, fogyaszt, miközben a túlerőltetés veszélyének sem teszed ki magad. Köteles Gábor, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet népegészségügyi csoportvezetője a biciklizés örömeiről és előnyeiről mesélt:

„A kerékpározásnak számos egészségre gyakorolt pozitív hatása ismert. Javítja a szív- és érrendszer állóképességét, gazdaságossá teszi a szív munkáját, fokozza a szervek vérellátását, javítja a légzőrendszer munkáját, miközben csökkenti a vérzsír- szintet, fokozza a cukor-toleranciát, és még hosszasan sorolhatnánk. Hatásai miatt nem csak az egészségmegőrzésben, hanem bizonyos betegségek kezelésében is kulcsszerepet tölt be, annál is inkább, mivel kerékpározni szinte mindenki tud, valamint igen alacsony, szinte különösebb erőfeszítést nem igénylő intenzitáson is gyakorolható. A szívinfarktuson átesett betegek rehabilitációjában, valamint az elhízás kezelésében is rendkívül fontos szerepet játszhat ez a testedzési forma.